Dva tjedna nakon Prvenstva Hrvatske koje se jedrilo u Rogoznici, organizirala se prva iduća kriterijska regata klase IOM. Domaćini su bili članovi JK Opatija, a na njihov Oglas regate odazvala su se 24 jedriličara iz Hrvatske, Mađarske, Italije, Slovenije i Slovačke.

Hrvatska je dobila novo ime na popisu državnih prvaka, a riječ je o (još jednom) Zentaninu, Mirku Ukasu. Iako je riječ o vrsnom jedriličaru i u svjetskim okvirima i premda je nekoliko puta bio na postolju u svojoj dosadašnjoj karijeri nije se niti jednom uspio okititi naslovom najboljeg u državi.

Šibenski JK Val nastavio je sa svojim najduljim nizom regata u novijoj povijesti, po 26. put okupio je ljubitelje jedrenja RU jedrilicama, a lokacija je bila jednaka kao i u prethodnih 25 izdanja, Šibenska riva.

Nakon šest dana jedrenja na Svjetskom prvenstvu klase IOM ponovno na prijestolju imamo jednog jedriličara iz Hrvatske, a to je ponovno Zvonko Jelačić, ali ovog puta nije na najvišem postolu već je po prvi put u karijeri osvojio svjetsku broncu.

Jedriličarski klub Val iz Šibenika je već dvije godine poznat kao domaćin Svjetskog prvenstva klase IOM koje će se jedriti u Rogoznici, ali Kovid situacija koja je srećom iza nas, dovela je do raznoraznih peripetija po pitanju organizacije samog prvenstva i pripremnih regata za koje je uobičajeno da se organiziraju pola godine do godinu ranije.

Nakon što se lani zbog Kovida nije mogla organizirati regata RU jedrilica u Rijeci, članovi Riječkog JK morali su pričekati do vikenda 9. i 10. travnja ove godine da svečano obilježe 25 godina organiziranja regate RU jedrilica na Gatu Karoline Riječke.

Čak 24 RU jedriličara okupila su se u Opatiji na drugoj ovogodišnjoj kriterijskoj regati klase IOM, a koju je organizirao JK Opatija. Boje Hrvatske branilo je 14 jedriličara, dok su iz Mađarske stigla njih devetorica, a dodatni međunarodni karakter dodao je i jedan talijanski jedriličar.

12.12. Šibenik

Jedriličarski klub Val prošlog prosinca trebao je proslaviti četvrt stoljeća neprekidnog organiziranja svoje regate RU jedrilica, ali zbog raznoraznih blokada to je morao odgoditi za ovaj prosinac, točnije za 12.12.

15 - 16.05. Rogoznica

Nakon premještanja ovogodišnjeg Rogozničkog kupa s njegovog izvornog termina u siječnju, naravno zbog Korone, odluka je pala da se organizira od 14. do 16. svibnja, ali zbog realnih okolnosti skraćen je za petak 14. i jedrila su se samo dva dana.