Na Platku se u subotu 19. rujna odjedrila "Jako mala Fiumanka", regata za radio upravljane jedrilice klase Dragon Force 65 koja je organizirana u sklopu finala Festivala sportske rekreacije koji je tijekom čitavog ljeta privlačilo na Platak brojne posjetitelje. Ujedno je bila i uvod u "veliku" Fiumanku koja će se jedriti ispred Rijeke iduću subotu (26. rujna).

U sklopu Ljetne škole tehničkih aktivnosti za učenike osnovnih i srednjih škola u objektu Zvjezdanog sela Mosor početkom srpnja, 06.07.2020. održano je interaktivno predavanje i radionica jedriličarskog modelarstva.

Ove dvije rečenice zasigurno najbolje opisuju odrađenu promociju jedriličarskog modelarstva koja se održala unutar jelšanske luke. Nakon poduže stanke i stopiranja aktivnosti zbog pandemije koronavirusom (COVID -19) zahvaljujući JK Split i domaćinima u Jelsi mladi brodomodelari zaputili su se u otočku avanturu u sklopu legendarne 67. Splitove regate krstaša.

Kao i prošle godine mala flota brodomodelara klase DF65 imala je priliku prisustvovati na „19. Trofeju Zente“, kao uvertiri za nadolazeći događaj „19. Trofej Zente“ klase IOM koji će se održati 29.02.2020. Sunčana nedjelja bila je idealna za promociju klase DF65 za djecu i mlade.