Prvenstvo Hrvatske klase DragonForce 65

08.12.2019.

Uvala Hotela Split, Strožanačka cesta 20, Podstrana

Pozivamo sve zainteresirane, djecu i mlade, a i one malo starije, jedriličare i one kojima je kopno draže, zaljubljenike u more i jedriličarsko modelarstvo, da nam se pridruže na Prvenstvu Hrvatske klase DragonForce65 za juniore i seniore koje se održava pod pokroviteljstvom Hrvatskog jedriličarskog saveza i Hrvatske zajednice tehničke kulture te Hotela Split i Sailboat RC-a.

Zahvaljujući programu popularizacije jedriličarskog modelarstva za djecu i mlade u modelima klase DragonForce65 broj zaljubljenika i aktivnih jedriličarskih modelara raste iz godine u godinu, pri tome uključujući najmlađu populaciju u ovaj izvrstan spoj tehničke kulture i jedrenja. Osim djece i mladih koji su zahvaljujući programu popularizacije aktivni u klasi DragonForce65, sve veći broj seniora odlučuje se za jedrenje u ovoj klasi. Kako bi okupili sve na jednom mjestu i dobro se zabavili, Prvenstvo Hrvatske za juniore i seniore održava se splitskom području gdje trenutno postoji najveći broj jedriličara u klasi DragonForce 65.

Prvenstvo Hrvatske održat će se u predivnoj uvali Hotela Split u Podstrani, koji je ujedno domaćin i pokrovitelj događanja. Sudionike očekuju brojne vrijedne nagrade, a gledatelje izazovno takmičenje i nadmudrivanje na regatnom polju! Zalaskom sunca pale se noćne bove te će se odjedriti nekoliko plovova noćne regate uz podmorsko svjetlo i osvjetljenje jedrilice!

Program regate:

Nedjelja, 8. prosinca, 2019.

 • 9:00 otvaranje Prvenstva Hrvatske, uvala ispred Hotela Split, Strožanačka cesta 20,
 • 9:30 start PH DF65 - juniori
 • 12:00 podjela nagrada za juniore,
 • 12:15 roštilj, druženje, pressica za novinare, fotografiranje
 • 13:00 start PH DF65 - seniori
 • 16:30 pokretanje "noćnog" dijela regate, light show
 • 18:00 svečana dodjela nagrada, zatvaranje Prvenstva uz nastavak druženja

Najbolje juniore i seniore očekuju prijenosni pehari, a iz Blata na Korčuli posebno stižu plakete za juniore te ih uz to očekuju ih i nagrade naših sponzora:

 

Sailboat RC 

 1. mjesto juniori: DF65 jedrilica, komplet 
 2. mjesto juniori: DF65 servo + winch
 3. mjesto juniori: DF65 grijač za ruke i RC

 

 1. mjesto seniori: DF65 Transport Case 
 2. mjesto seniori: DF65 Rig B + Suit B "DF65 mf"
 3. mjesto seniori: DF65 Rig C + Suit C "orig."

 

Hotel Split

 1. mjesto juniori: večera za dvoje u restoranu Hotela Split
 2. mjesto seniori: burger meni za dvoje u restoranu Hotela SplitGlavni organizatori:

JK Zenta kroz program Hrvatske zajednice tehničke kulture(HZTK) i Hrvatski jedriličarski savez (HJS)

 

Pokrovitelji:

Hotel Split je boutique hotel, istaknutog dizajna, građen po načelima zelene gradnje, a nalazi se na prekrasnoj šljunčanoj plaži u Podstrani, na samom ulazu u Split. 

Spoj je elegantnog (2012. god. Londonsko društvo arhitekata ga je svrstalo među najljepše nove građevine u Hrvatskoj), poslovnog i obiteljskog hotela u kojem će se svaki gost osjećati bitnim. Upravo kombinacija opuštajuće atmosfere unutar hotela i profesionalnost teama pri organizaciji sastanaka ili konferencija u opremljenim dvoranama zadovoljit će i najviše kriterije, bilo da se radi o pomno organiziranoj konferenciji, opuštenom sastanku ili gaming natjecanju.

Koncept koji hotel Split najviše odvaja od konkurencije je “eko” komponenta koja je sastavni dio svakodnevnog poslovanja i u tom segmentu hotel Split je pozicionirani kao tržišni lideri što potvrđuje činjenica da je jedan od prvih hotela certificiran kao objekt energetskog razreda A, kao i “Nearly zero building” certifikat. 

Viziju modernog boutique hotela potpomogla su inovativna arhitektonska rješenja, s ciljem da svaka soba ima pogled na more kako bi se svakom gostu pružio potpuni doživljaj buđenja, koji zajedno s profesionalnim i ljubaznim osobljem će pomoći želji da se svaki gosta razmazi i udalji od kaotične svakodnevnice.

Sailboat RC je tvrtka iz Splita koja je u samom svjetskom vrhu dizajna i proizvodnje radio-upravljanih jedrilica, a unatoč jakoj svjetskoj konkurenciji bez premca je kad je riječ o izradi jedra. Jedini u svijetu, pomoću 3D modeliranja, znaju izraditi jedro iz jednog komada bez prvotnog rezanja i spajanja materijala kako to čine svi ostali konkurenti u svijetu. Prepoznati u svijetu zbog radio upravljanih jedrilica IOM klase, Kantun1, Kantun S i najnoviji Kantun2 koji osvajaju svjetska i europska prvenstva. Osim IOM klase, Sailboat RC izrađuje i jedrilice klase DragonForce65, a svi se proizvode u Hrvatskoj. Osnivači tvrtke su itekako aktivni sudionici RU jedrenja, Zvonko Jelačić kao svjetski i europski prvak IOM klase te Josip Marasović, jedan od glavnih pokretača programa popularizacije jedriličarskog modelarstva za djecu i mlade u Hrvatskoj.

“Sailboat RC predstavlja rezultat dugogodišnje vizije vječnog djeteta u svima nama. Bavimo se proizvodnjom ‘state-of-the-art’ radio upravljanih jedrilica u želji da što većem broju ljudi diljem svijeta izmamimo osmijeh na lice prilikom uživanja na vjetru, moru, jezerima i suncu. Osnovni problem kojeg rješavamo orijentiran je na dizajniranje i proizvodnju vrhunske radio upravljane jedrilice klase IOM (eng. International One Metre). Obavljamo implementaciju najnaprednijih tehnoloških dostignuća uz povećanje pristupačnosti naših proizvoda što većem broju korisnika željnih uživanja blagodati meditacijskog mira ili brušenja profesionalnog natjecateljskog duha unutar dinamičnog svijeta (radio-upravljanog) jedrenja.”

 


 

Službeni Oglas regate može se pronaći na ovom linku.