15.10.2017. - Lago Cavazzo, Italia

Robert Matulja i Robert Grubiša su sudjelovali i na posljednjoj regati za Prvenstvo sjevernog Jadrana koja se održala na talijanskom jezeru Cavazzo.

Konkurencija nije bila brojna, samo još jedan gost iz Mađarske i i osam domaćih jedriličara. U stvari, na ovogodišnji nastup naših modelara na ovom ciklusu regata može se gledati kao na nastup podrške u ponovnom oživljavanju klase IOM u ovom dijelu Italije.

Prije dosta godina naši modelari su bili zrazito inferiorniu odnosu na talijanske i slovenske kolege, a sad je situacija suprotna. Čak je situacija toliko ekstremno suprotna da se slobodno reći da je IOM klasa skoro pa i nestala i u Sloveniji i u ovom dijelu Italije. Zato je bilo važno pružiti podršku ponovnom oživljavanju ciklusu regata koje su povezivale ove tri države.

Hoće li se ova priča nastaviti i u 2018. ostaje nam da vidimo nakon nove godine, a do tada samo možemo potvrditi ono što se dalo zaključiti čitajući početak ovog teksta, a to je da je dvojac Robert & Robert cijeli ovaj ciklus završio na dva vodeća mjesta!

 

 


Rezultati: Lago dei Tre Comuni