07 - 08.10.2017. - Zevenhuizen, Nizozemska

23 jedriličara, među kojima su bili naši Mirko Ukas i Zvonko Jelačić jedrili su za najboljeg na otvorenom prvenstvu Nizozemske za 2017. godinu.

Jedrilo se na jezeru koje se inače koristi kao veslačka staza. Prvi dan im je bilo poprilično hladno uz kišu, a vjetra je bilo dovoljno za B komplet jedara. Mirko je od starta krenuo s ozbiljnim namjerama i napravio je nekoliko prvih mjesta, dok je Zvonko oscilirao s rezultatima.

Ozbiljnija prijetnja u namjerama za osvajanje titule najboljeg u Nizozemskoj bila je u liku i djelu francuskog jedriličara Florenta koji se s našim dvojcem borio za vrh. Najbolji među domaćinima je bio njihov veteran Huub Gillissen, dok su ostali sudionici uglavnom dijelili sva preostala mjesta.

Drugi dan su vremenski uvjeti bili malo pitomiji i jedrilo se s A jedrima, nije bilo kiše i bilo je mnogo ugodnije. Mirko je nastavio u istom ritmu i dominirao je do kraja natjecanja, dok su Zvonko i Guillaume vodili bitku za osvajanje drugog mjesta. Zvonko je pokazao da ipak nije aktualni svjetski prvak bez razloga, te su se naša dva predstavnika vratila doma s dvije najvrijednije pozicije na konačnoj ljestvici.

 

 


Rezultati: IOM masters Holland