12 - 15. studenog 2016. - Porto Alegre, Brasil

Zvonko Jelačić je zaokružio svoju ovogodišnju kolekciju naslova s Američkih kontinenata. Nakon što je prije mjesec dana postao prvek Sjeverne Amerike, to je sad ponovio i na kontinentalnom prvenstvu Južne Amerike.

Regatu je organizirao Brazilski jedriličarski klub Clube dos Jangadeiros iz Porto Alegrea. Sudjelovala su 23 natjecatelja iz 8 različitihi država.

Po Zvonkovim riječima puhalo je uglavnom za najveću kvadraturu jedara, a uvjete na moru je zaokruživao kratki visoki val. Ukupno 22 jedrenja su bila neizvjesna do posljednjeg dana kad je naš predstavnik ubacio u višu brzinu i pokazao zašto je jedan od najboljih u svijetu.

Ta neizvjesnost nije bila toliko zbog opasnosti od protivnika, koliko zbog tehničkog problema. Našem modelaru je pukao bum od floka i zbog toga je pao u grupu B i uknjižio je dva DNS-a. Srećom to su bila samo dva jedrenja i već u idućem vraća se u skupinu A, pobjeđuje i u posljednjih 5 jedrenja ostvaruje jedno 2. mjesto kao najlošiji plasman.

Sve u svemu lijepo proveden vikend na drugom kraju svijeta, sklopljena nova prijateljstva i druženje na ugodnom sunčanom vremenu za razliku od hladnog vremena u domovini.

Više o regati možete pronaći na Brazilskom web-u posvećnom IOM jedrilicama.

 

Rezultati: Mercosul Cup